11 Miljoen voor sportpark

Op 7 juli 2009 heeft de gemeenteraad definitief ingestemd met de plannen voor de verplaatsing van de sportvelden uit Meeuwenoord en de bouw van een nieuw sportpark aan de Vlaardingerhilseweg.

De (dan gefuseerde) voetbalverenigingen WRW en Sportclub Voorne, en tennisvereniging E’68 krijgen daar een gloednieuwe accommodatie. Ook komt er een skateparkje. De gemeenteraad heeft voor het nieuwe sportpark een bedrag van bijna € 11 miljoen beschikbaar gesteld.

Nog dit jaar (2009) worden de plannen voor het sportpark uitgewerkt tot een definitief ontwerp waarna de bouwvergunning wordt aangevraagd. Het streven is om voor aanvang van het voetbalseizoen 2011-2012 het nieuwe sportpark in gebruik te nemen.

De gemeenteraad heeft het college gevraagd om na te gaan of bij het sportpark ook een atletiekvoorziening voor atletiekvereniging Voorne Atletiek kan worden gerealiseerd. De atletiekvereniging moet dan wel zelf ook een financiële bijdrage leveren en aantoonbaar in staat zijn om ook de komende jaren de eigen atletiekvoorziening te kunnen beheren en onderhouden. Voor het eind van het jaar wil de gemeenteraad hierover meer duidelijkheid.

Het sportpark komt vlakbij het nieuwe scholencomplex voor het Maerlantcollege en praktijkschool De Schakel, dat gebouwd wordt op de hoek van De Nolle en de Hossenbosdijk in de wijk Nieuwland-Oost. De scholen zullen gebruik kunnen maken van de kunstgras-sportvelden. De locatie biedt in ieder geval volop mogelijkheden voor samenwerking tussen sport en onderwijs.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl