14 Maanden de cel in

cocaineEen 25-jarige inwoner van Spijkenisse is door de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van 21 maanden waarvan zeven voorwaardelijk opgelegd.

Het Openbaar ministerie had achttien maanden cel geƫist.

De man dealde van eind september vorig jaar tot eind april in onder meer Scharendijke en Renesse in cocaĆÆne. In zijn woning 246 gram cocaĆÆne aangetroffen.

Justitie kwam de man op het spoor naar aanleiding van een onderzoek naar de drugshandel van twee inwoners van Scharendijke en hun leverancier uit Barendrecht.

Bij de Barendrechter werd destijds 248 gram cocaĆÆne aangetroffen, die door de man uit Spijkenisse zou zijn geleverd. Volgens de officier van justitie moet de man uit Spijkenisse worden gezien als een ‘grote’ jongen, die destijds zeker wekelijks 240 gram cocaĆÆne aan dealers op Schouwen-Duiveland leverde.

Een 19-jarige Scharendijkse dealer werd in mei al voor zijn aandeel veroordeeld tot een celstraf van eveneens 21 maanden waarvan zeven voorwaardelijk. Zijn 21-jarige maat en plaatsgenoot kreeg destijds zestig dagen waarvan 29 voorwaardelijk opgelegd, terwijl de Barendrechtse leverancier er met een celstraf van 150 dagen waarvan 99 voorwaardelijk vanaf kwam.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl