17-Jarige bedreigt door ex-profvoetballer

pattinamaEdinho Pattinama, speler van NAC Breda, wordt er samen met zijn vader Ton van verdacht een minderjarige te hebben mishandeld. Ton Pattinama is een ex-prof.

Dat meldt het AD. Het tweetal zou een 17-jarig jongen uit Spijkenisse hebben aangevallen. “Ik schiet je hartstikke dood”, “je bent van mij” en “ik maak je af” waren termen die Ton Pattinama gebruikt zou hebben bij de mishandeling. Ook zou hij zijn vinger bij zijn keel langs hebben gehaald ter intimidatie.

Op 29 maart krijg de jongen klappen en trappen van de twee. Maar het motief van de mishandeling is nog onbekend. In september moeten de twee Pattinama’s zich melden in de rechtzaal. Een woordvoerder van de club uit Breda zegt dat de twee stellig ontkennen. De 53-jarige ex-prof wou geen commentaar geven op de situatie.

Vader Pattinama is al eerder in aanraking geweest met de justitie. In Vlaardingen had hij in 2007 een wietplantage. Ook is hij veroordeeld voor heling, uitkeringsfraude en rijden onder invloed.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl