17-jarige Spijkenisser aangehouden voor brandstichting

brandUitgebreid onderzoek door het speciaal samengestelde rechercheteam dat de branden op de Eilanden onderzoekt heeft woensdag geleid tot de aanhouding van een 26ste verdachte.

Agenten arresteerden deze 17-jarige Spijkenisser. Hij wordt verdacht van de brandstichting in een basisschool aan de Bloemendaele.

Hier is zaterdag 25 april 2009 een berging in de brand gestoken. Al het opgeslagen speelgoed is door de brand vernietigd.

De brandweer was snel aanwezig en kon voorkomen dat ook de school in vlammen op ging. De verdachte tiener is geen onbekende van de politie. Hij is in december al eerder aanghouden in verband met brandstichting bij een tennisvereniging.

Oplettende bewoners

Onder andere de getuigenverklaringen van oplettende buurtbewoners hebben geleid tot de aanhouding van deze jongeman. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het verhoor.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl