1ste en 2de Slag Rockanje ontvangen Blauwe Vlag

blauwe-vlag1Op donderdagmiddag 20 mei ontving Wethouder Klok de Blauwe Vlag voor de stranden 1e en 2de slag Rockanje. In totaal ontvingen 47 Nederlandse stranden en 75 jachthavens de Blauwe Vlaggen.

Wethouder Klok ontving tijdens de Landelijke Uitreiking op Jachthaven Eiland van Maurik uit handen van VNO/NCW voorzitter Bernard Wientjes dit kwaliteits- en duurzaamheids keurmerk voor jachthavens en stranden.

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag kende dit jaar in Nederland 122 Blauwe Vlaggen toe. Dit is een stijging van 10% ten opzichte van 2009. Met dit hoge aantal behoort Nederland tot de Europese koplopers van de Blauwe Vlag-campagne.

Veilige en schone stranden en jachthavens

De 1e en 2de slag Rockanje verdienen de Blauwe Vlag omdat deze voldoen aan de strenge eisen van de Blauwe Vlag. De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon zwemwater en schone en veilige jachthavens.

blauwe-vlag2

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl