2 doden in Oostvoorne in XTC laboratorium (video)

xtc-oostvoorneIn een pand op een bedrijventerrein in Oostvoorne zijn twee doden gevonden, nadat er in de omgeving een sterke chemische lucht was geroken.

De brandweer heeft metingen verricht en daaruit bleek dat er een hoge concentratie van een “explosief mengsel” in de lucht zat.

De hulpdiensten waren gealarmeerd door een pizzabezorger die langs het pand liep. Na de nodige voorzorgsmaatregelen konden ze het pand in. Daar troffen zij ze dode mannen aan. Gezien de lucht in het gebouw zijn zij gelijk vertrokken.

Het terrein is compleet afgesloten, Mannen in witte pakken doorzoeken het gebouw. Daar is een XTC laboratorium aangetroffen.

Over de identiteit van de slachtoffers kan de politie nog niets zeggen. Hoe de twee mannen precies zijn omgekomen wordt nog onderzocht, aangenomen wordt dat het overlijden veroorzaakt is door inademing van de giftige stoffen. De lichamen van de slachtoffers zijn in de loop van de nacht uit het bedrijfspand gehaald. Er zal zondag sectie worden verricht op de lichamen van de mannen.

Rond 23:00 uur was de concentratie van chemicalen in de lucht nog dusdanig hoog dat het schadelijk is voor de gezondheid. De ontmanteling zal waarschijnlijk nog de gehele nacht duren, aldus politiewoordvoerder Henk v.d. Velde

{youtube}klYekMurYqQ{/youtube}

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl