2 Jaar voor moord op Cisco

ciscoDe rechtbank in Rotterdam heeft donderdag de 17-jarige Nick B. veroordeeld tot twee jaar jeugddetentie voor de moord op een 16-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel.

De rechters achtten de 18-jarige Salim H. schuldig aan medeplegen moord, maar heropenden zijn zaak.

De rechtbank wil een nader gedragsonderzoek naar de man. H. bekende Cisco in mei van dit jaar in het trappenhuis van een flat in Spijkenisse met een mes om het leven te hebben gebracht.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden acht jaar tegen Salim en twee jaar tegen Nick. Volgens de officier van justitie was geen sprake van een plan en hij legde de mannen daarom poging tot doodslag ten laste.

De rechters vinden dat de twee de moord wel hebben beraamd in chatsessies. De straf voor H. zou daardoor hoger kunnen uitpakken dan de eis.

{youtube}TV6RNJTzvMo{/youtube}

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl