300 Euro boete voor beledigen advocaat Spong

spong1300 Euro boete voor een 45-jarige man uit Spijkenisse wegens het beledigen van advocaat Gerard Spong, dat is de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam.

De man had Spong in een e-mail ”een vuile landverrader” en een ”vuile pleurishufter” genoemd die bovendien de doodstraf verdient.

De advocaat ontving de beledigende e-mail begin vorig jaar, nadat het gerechtshof in Amsterdam justitie had opgedragen Geert Wilders te vervolgen voor het doen van anti-islamitische uitspraken.

Het Openbaar Ministerie wilde eigenlijk geen rechtszaak beginnen. Spong heeft zich voor de vervolging van Wilders ingezet.

De rechtbank hield een vergelijkbare zaak, tegen een 71-jarige man uit Nuth die Spong per e-mail had bedreigd, maandag aan. De advocaat van de verdachte krijgt meer tijd om de zaak voor te bereiden.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl