3e Kunstroute Spijkenisse op 17 en 18 april 2010

kunstrouteBurgemeester Salet maakt schilderij met kunstenaars, opbrengst voor hospice

Op 17 en 18 april is het weer zover. Dan is het in Spijkenisse weer genieten van het vele moois wat de Spijkenisser kunstenaars in hun open ateliers tentoonstellen.

Aan de hand van een perfect vormgegeven brochure is het mogelijk uw eigen route voor deze dagen samen te stellen. Brochures die verkrijgbaar zijn in het stadhuis, de bibliotheek en het theater de Stoep van Spijkenisse. Maar ook bij alle VVV kantoren en bij de bibliotheken op het eiland. In deze brochure worden alle deelnemers met een of meer foto’s van hun werk, gepresenteerd. Op de plattegrond staan de locaties van de kunstenaars exact aangegeven en volledigheidshalve is tevens vermeld of de locatie rolstoel toegankelijk is.

Door Spijkenisse voor Spijkenisse.
Een slagzin die dit jaar zeker terecht is gekozen. De opening van de Kunstroute 2010 zal worden verricht door onze burgemeester, mevrouw Salet. Op deze besloten openingsavond zal mevrouw Salet de eerste penseelstreken zetten op een (door kunstschilder Cor Wander geschonken) doek van 70 x 90 centimeter.
Een aantal enthousiaste kunstschilders zal vervolgens, ieder met behoud van de eigen stijl, dit schilderij gezamenlijk voltooien. Dit schilderij zal worden geveild en de opbrengst is bestemd voor het Hospice “de Waterlelie” hier in Spijkenisse.
De eerste biedingen kunnen worden uitgebracht op de openingsavond. Gedurende de twee dagen van de Kunstroute is het schilderij bij kunstschilder Cor Wander te bewonderen en hij is graag bereid om biedingen te noteren. Na afloop van de Kunstroute zal het schilderij nog twee weken in de hal van het stadhuis worden tentoongesteld. Ook hier kunnen, bij de receptie, biedingen worden uitgebracht.
Op 29 april sluit de biedingtermijn en zal bekend worden gemaakt welk bedrag we over kunnen maken naar het Hospice.

Van 11.00 tot 17.00 uur
Van harte nodigen de Spijkenisser kunstenaars u uit om hun atelier te bezoeken.
De ateliers zijn op 17 en 18 april open van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie, het laatste nieuws, veel beeldmateriaal en de route kan men terecht op www.kunstroutespijkenisse.nl. De entree is overal gratis.

{BANNER}

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl