450 vrijwilligers worden in het zonnetje gezet

vrijwilligersZo’n 450 vrijwilligers worden vrijdag 06 november 2009 en zaterdag 07 november 2009 in het zonnetje gezet om ze te bedanken voor hun inzet.

In Spijkenisse zetten vele vrijwilligers zich dagelijks in voor een ander. Zij zijn vaak jarenlang of tijdelijk actief in de sport, de zorg, het onderwijs en in de welzijnssector. Vrijwilligerswerk zorgt voor waardering, erkenning, dankbaarheid en het besef dat de vrijwilliger nodig is.

Zo’n 450 vrijwilligers worden vrijdag 06 november 2009 en zaterdag 07 november 2009 in het zonnetje gezet om ze te bedanken voor hun inzet.

De dag is georganiseerd door de Vrijwilligerscentrale van de gemeente Spijkenisse, in samenwerking met het bowlingcentrum, het Rivierabad, bioscoop Arcaplex en OSG De Eilanden. Wethouder Hanneke Hamerslag gaat de hele dag op pad met de vrijwilligers.

Bij Arcaplex wordt de film De Storm van Ben Sombogaart vertoond, speciaal en exclusief voor de vrijwilligers. Deze film speelt zich af tijdens de watersnoodramp in Zeeland. De film wordt ook op zaterdag speciaal voor de vrijwilligers gedraaid. Bij het Riviera zwembad gaan de vrijwilligers samen met een bestaande groep deelnemen aan een les 50+fit, voorafgegaan door een kopje koffie met lekkers.

Bij OSG De Eilanden worden 3 groepen van elk 40 personen onthaald op een high koffie en tea, bereid door leerlingen van de school. Nog eens 80 vrijwilligers worden op een high tea getrakteerd in het bedrijfsrestaurant van het stadhuis. Het bowlingcentrum heeft 6 banen speciaal gereserveerd voor 30 vrijwilligers.

‘Onze samenleving kan niet zonder mensen die zich vrijwillig inzetten voor een ander. De gemeente Spijkenisse wil vrijwilligers op een goede manier ondersteunen met advies en trainingen, maar we willen ook waardering laten zien voor hun werk. Vandaar deze verwendag. We hopen dat door een dag als deze nog meer mensen warm zullen lopen voor vrijwilligerswerk’, aldus Hanneke Hamerslag.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl