4e editie Spijkenisser marathon

sparkDrie jaar geleden zijn een aantal enthousiaste leden van atletiekvereniging Spark gestart met het organiseren van een uniek evenement in Spijkenisse, toen vanwege het 40 jarig jubileum van de vereniging, de Marathon door Spijkenisse.

Nu nadert de 4e editie en deze zal plaatsvinden op 13 december. Een marathon is een hardloopwedstrijd van 42 kilometer en 195 meter, oorspronkelijk ontstaan in Griekenland.

Om de lopers dit jaar optimaal te kunnen laten genieten is er een autoluw parcours uitgezet. Het parcours leidt langs Geervliet, Heenvliet, de Bernisse, Zuidland en via Simonshaven weer terug naar Spijkenisse. Voor de minder geoefende of aankomende langeafstandlopers zijn er korte afstanden mogelijk zoals de 5 kilometer of de 10 kilometer route of een halve marathon.

De afgelopen jaren is gebleken dat het gekozen parcours uitnodigt tot snelle tijden en menig loper heeft tijdens deze wedstrijd al een persoonlijk record weten te breken. Tijdens de Spijkenisser marathon gelopen snelle tijden, tellen ook mee tijdens het toekennen van een apart startvak in bijvoorbeeld de marathon van Rotterdam. De Spijkenisse marathon, wordt steeds bekender, het aantal deelnemers neemt ieder jaar toe en ook uit het buitenland wordt interesse getoond. Zo zijn er dit jaar lopers uit België, Duitsland, Engeland, Amerika, Canada, Portugal en Zuid-Afrika.

Na iedere marathon, wordt het verloop geëvalueerd en de aangedragen verbeterpunten worden verwerkt in de volgende editie. Hierdoor zijn inmiddels het aantal bochten en kruisingen op het parcours verminderd, is waar nodig de bewegwijzering aangepast en is de verzorging onderweg uitgebreid met warme dranken.

Dit evenement kan alleen slagen door de steun van meer dan 150 vrijwilligers, de stichting Spijkenisse Promotion en de gemeente Spijkenisse. Wil je op 13 december meelopen dan kun je direct inschrijven op http://www.inschrijven.nl Voor meer informatie kijk je op http://www.spijkenissemarathon.nl

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl