Aanhouding door vuurwerkteam van de politie

inbeslag-heenvlietDe politie heeft illegaal vuurwerk in beslag genomen in een huis. Bij huiszoeking troffen agenten tevens een nep-wapen aan. Ook deze is in beslag genomen.

Maandagmiddag rond vijf uur kreeg de politie melding van illegaal vuurwerk. De directe hulpverlening (DHV) en het vuurwerkteam gingen naar een woning toe in Heenvliet en troffen daar 2 tassen met illegaal vuurwerk aan.

Toen agenten de woning doorzochten, troffen ze tevens een wapen aan dat leek op een vuurwapen. Het plastic speelgoedwapen is in beslag genomen. Ook het vuurwerk is in beslag genomen.

Nader verhoor

De 22-jarige mannelijke bewoner is daarop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Later meldde zich aan het bureau de 18-jarige partner uit Zwartewaal van de man. Zij verklaarde dat het vuurwerk ook van haar was. Ook zij werd daarop aangehouden voor nader verhoor.

Het levensgevaarlijke, illegale vuurwerk betrof ongeveer 225 nitraten en 40 vlinders.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl