Aantal aangiften daalt in Hellevoetsluis

aangifteHet aantal aangiften in Hellevoetsluis is afgelopen jaar ten opzichte van 2008 met bijna tien procent gedaald.

Al sinds 2005 is er een dalende lijn waar te nemen, van 2500 aangiften in 2005 tot 1750 in 2009.

In 2008 was een eerste betekenisvolle daling (trendbreuk) te zien. Ten opzichte van 2005 is het totale aantal aangiften met ruim dertig procent gedaald.

Met name het aantal vernielingen blijft sterk dalen. Ook dit jaar is er op dit gebied ten opzichte van 2008 weer een daling van bijna vijftien procent gerealiseerd.

Uit de politiecijfers blijkt dat Hellevoetsluis op het gebied van vernielingen, diefstal, geweld en inbraken in 2009 veel beter scoort dan in 2005. Het aantal aangiften van vernielingen, waaronder horecagerelateerde vernielingen, bereikte in 2007 zijn top en is sindsdien met maar liefst 41 procent gedaald.

Een uitgebreid pakket aan integrale maatregelen heeft bijgedragen aan de daling van het aantal aangiften in Hellevoetsluis. Voorbeelden hiervan zijn de aangepaste horecasluitingstijden in de Kerkstraat, het verhalen van schade op plegers van vernielingen en de inzet van buurtpreventie en buurtbemiddeling. Ook het instellen van cameratoezicht in de Kerkstraat en winkelcentrum Struytse Hoeck, het beleid tijdens de jaarwisseling en de aandacht voor jongeren hebben bijgedragen aan dit resultaat. De goede samenwerking tussen gemeente, politie, jeugdwerk en vele andere instanties binnen Hellevoetsluis bij de aanpak van problemen, werpt zijn vruchten af.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl