Aftredend gemeenteraadslid wint prijs

sp-spijkenisseAnnemiek de Jong zal op 14 april 2010 van het MAMA Magazine de prijs voor de meest inspirerende mama van het jaar ontvangen.

De Jong is geprezen voor haar werk voor de door haar opgerichte Stichting Steunpunt Studerende Moeders.

Zij is zelf een jonge moeder van twee kleine kinderen en heeft de stichting opgezet toen zij zelf nog studeerde.

De Stichting zet zich in voor de belangen van studerende ouders en voert al enige tijd een lobby om de positie van studerende ouders en de opleidingsmogelijkheden voor vrouwen met kinderen te verbeteren. Eerder werd zij al genomineerd voor de Joke Smit Regeringsprijs en won zij in oktober 2009 de Marga Klompé Regeringsprijs.

Sinds 11 maart 2010 is Annemiek de Jong ook gemeenteraadslid voor de SP Spijkenisse. Vanwege onvoorziene persoonlijke omstandigheden die zich onlangs hebben voorgedaan, heeft zij kenbaar gemaakt genoodzaakt te zijn het gemeenteraadswerk neer te leggen. Zij staat haar zetel dan ook af aan Hans Mellink van de SP Spijkenisse.

“Op dit moment ben ik niet meer in staat om de SP Spijkenisse op een volwaardig manier te vertegenwoordigen, ik neem daarom mijn verantwoordelijkheid en sta mijn zetel af aan Hans Mellink. Ik ben er van overtuigd dat Hans het goed zal doen als gemeenteraadslid namens de SP Spijkenisse”, aldus de Jong.

De SP Spijkenisse heeft begrip voor de keuze van Annemiek de Jong. Het College van B&W in Spijkenisse werd inmiddels geïnformeerd en gevraagd is Hans Mellink te benoemen als opvolger namens de SP.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl