Als je niet luistert, kan je ook niet begrijpen.

luisterenHelaas bleek dat dinsdagavond 22 juni maar weer in de raadsvergadering van onze mooie gemeente.

Partij Westvoorne had als alternatief voor de bezuinigingen een plan neergelegd om Westvoorne door deze barre tijden heen te loodsen. Met dit plan konden de verkiezingsbeloftes van alle partijen worden waargemaakt.

Starterswoningen aanbieden tegen redelijke prijzen, zonder extra gemeentelijke subsidies, investeren in onze gemeentelijke voorzieningen om Westvoorne toeristisch nog beter en sterker op de kaart te zetten. Ook investeren in onze lokale verenigingen en zorgdragen voor een consistent en Westvoorne waardig WMO beleid.

Voor de bekostiging van deze plannen koos PW voor het verkopen van ca 20 woningen per jaar van de 1100 woningen van ons woningbedrijf. Door deze woningen aan te bieden als starterswoningen kan een boekwinst worden gerealiseerd van minimaal 100.000 euro per woning en wordt voldaan aan de wens van alle partijen om snel voor starters op de woningmarkt koopmogelijkheden te creëren.

Helaas al onze argumenten mochten niet baten. Het woningbedrijf, wat gezien wordt als ons tafelzilver, was heilig. En u raadt het al er moet eerst, een waarschijnlijk duur, onderzoek komen om te bekijken wat er met het woningbedrijf allemaal kan, voordat men er iets mee durft.
Kijkend naar de toekomst kan PW maar één conclusie trekken. Blijkbaar zijn een aantal partijen al bezig met vooral hun eigen toekomst en willen zij het woningbedrijf inzetten als bruidsschat bij de op handen zijnde gemeentelijke herindeling. Ondanks dat men roept dat de reserve in het woningbedrijf toch vooral in Westvoorne moet worden geïnvesteerd ontbreekt het de partijen aan concrete ideeën daartoe.

Gisterenavond werd ook de nota Westvoorne natuurlijk actief aangenomen. Wederom met de overtuigende stemverhouding 8 voor 7 tegen. Deze nota welke met name ondernemers houvast moet bieden is gebaseerd op drijfzand. Voor alle goede voornemens genoemd in de nota is geen cent beschikbaar. De VVD begreep dat nog niet helemaal. Zij was vol lof over de nota en drong aan op het doen van investeringen vanuit de gemeente. Echter als je de begroting sluit met ingrijpende bezuinigingen en geen alternatieven hebt dan is het geld er dus gewoon niet en doe je dus weer loze beloftes. Nu zijn we dat van de VVD inmiddels wel gewend.

PW adviseert alle raadsleden van de VVD, Gemeentebelangen, CDA en D66 de luistertest te doen. Deze is gratis en verplicht u tot niets. Want als u leert luisteren, dan kunt u misschien ook gaan oefenen met zaken te begrijpen.

Hans Kraaijeveld
Raadslid partij Westvoorne

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl