Amateurvoetballer zwaar mishandeld op het veld – UPDATE

simonshavenZaterdagmiddag tijdens de wedstrijd tussen FC Vlotbrug 7 en Simonshaven 6 is een speler van FC Vlotbrug zwaar mishandeld. Voetballer Richard Meijninger is per direct vervoerd naar het ziekenhuis.

Al na acht minuten in de competitiewedstrijd Simonshaven-FC Vlotbrug kregen de twee spelers het met elkaar aan de stok.

De dader gaf Meijninger een klap op het gezicht, waardoor het slachtoffer op de grond viel. De speler van simonshaven gaf hierna nog een aantal schoppen. De voetballer van FC Vlotbrug is met gebroken neus, kaak en arm naar het ziekenhuis vervoerd.

Het bestuur van Simonshaven heeft meteen na het voorval vergaderd over de sancties die hun speler opgelegd zal krijgen. ‘We hadden besloten deze jongen voor het leven te schorsen, en we willen hem nooit meer op het terrein zien,’ zo luiden de woorden van Simonshaven voorzitter Jan Huizenga. ‘Deze speler is volgens ons bestand nog maar sinds augustus lid, maar momenteel kunnen wij nog niet zien of hij bij zijn vorige club problemen gehad heeft,’ aldus de voorzitter tegenover RTV Rijnmond.

De spelers van Vlotbrug hebben direct na het misdrijf aangifte gedaan tegen de 28-jarige dader, ook lieten zij weten niet meer te willen spelen tegen Simonshaven. ‘Ze voelen zich niet veilig om tegen Simonshaven te spelen, zowel uit als thuis en het bestuur zal dat zeker steunen,’ zo zegt voorzitter van FC Vlotbrug uit Hellevoetsluis, Bert de Kort.

UPDATE:

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam verdenkt inmiddels de 28-jarige voetballer van amateurvereniging Simonshaven van een dubbele poging tot doodslag.

De rechter-commissaris besloot dinsdag het voorarrest van de voetballer met twee weken te verlengen. De mishandelde voetballers liepen diverse verwondingen op. Een van hen moest in het ziekenhuis worden behandeld.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl