Ambtenaren willen 1.5% meer loon en werkbehoud

stadhuis-spijkenisseDe gemeenteambtenaren hebben sinds 1 juni 2009 geen CAO meer. Eind 2009 zijn de onderhandelingen afgebroken, omdat de werkgevers geen structurele loonsverhoging wilde geven.

In Nederland worden in dit kader bij verschillende gemeentes publieksvriendelijke acties gevoerd voor een betere CAO voor gemeenteambtenaren. In Spijkenisse is een petitie verspreid onder het personeel waarin het gemeentebestuur gevraagd wordt zich achter de geringe eisen van de vakbonden op te stellen: koopkrachtbehoud (= 1,5% loonsverhoging) en werkzekerheid. Een groot deel van de ambtenaren heeft deze petitie ondertekend. De petitie met de handtekeningen wordt donderdag 8 april 2009 om 10.00 uur op het stadhuis van Spijkenisse aangeboden aan de burgemeester van Spijkenisse.

Wanneer de ambtenaren met hun salaris verder achterop raken ten opzichte van het bedrijfsleven komt de publieke dienstverlening in gevaar. Nu al kan 18% van de vacatures niet bezet worden door vast personeel. Noodgedwongen doet de gemeente een beroep op detacheringbureaus waar de loonkosten twee tot driemaal hoger liggen dan voor het eigen gemeentelijk personeel.

De eisen van de vakbonden liggen in het verlengde van het sociaal akkoord dat de vakbonden met het kabinet en werkgeversorganisaties in april 2009 hebben gesloten als bijdrage voor het oplossen van de recessie.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer C. van den Boogaard 0181 696383 of de heer H. Kwik 0181696471 (personeelvertegenwoordigers in het Georganiseerd Overleg). Ook de website van het CNV Publieke zaak (www.cnvpubliekezaak.nl) en de ABVAKABO (www.CAOlagereoverheden.nl) geven meer achtergrondinformatie.

Deze actie is georganiseerd door de Ondernemingsraad en de personeelvertegenwoordigers in het Georganiseerd Overleg.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl