Architectuurplaquette siert winkelcentrum Maaswijk

wc-maaswijkBij de feestelijk opening van het nieuwe deel van het winkelcentrum Maaswijk
op 11 maart jl. reikte wethouder Christel Mourik de architectuurplaquette uit aan Menno Overtoom, Project Directeur bij Corio Vastgoed Ontwikkeling, eigenaar van het winkelcentrum.

Met de architectuurplaquette wil Spijkenisse mooie gebouwen een kenmerk geven.
Enkele dagen geleden is deze plaquette in de versstraat opgehangen. Het vernieuwde winkelcentrum ziet er prachtig uit. Bezoekers zijn lovend, niet in de laatste plaats door het grotere winkelaanbod. De gemeente heeft de buitenruimte verbeterd en opgeknapt. Er is aan de noordzijde een nieuwe parkeerplaats aangelegd waardoor er volop gratis kan worden geparkeerd.

Architectuurprijs Spijkenisse

Zo’n 40 gebouwen in Spijkenisse zijn in september voorzien van een architectuurplaquette. Langs deze gebouwen voert ook een architectuurroute die te voet of op de fiets kan worden gevolgd. In een begeleidend boekje is deze route beschreven. Het boekje word eind juni samen met de architectuurroute gepresenteerd. Daarnaast kent Spijkenisse een driejaarlijkse architectuurprijs die in september wordt uitgereikt.

Tevens verschijnt einde juni de herdruk van Bouwend Spijkenisse, met als nieuwe titel (Ver)bouwend Spijkenisse. Het lijvig boekwerk geeft de architectuurgeschiedenis weer van het bouwen in Spijkenisse en de verschillende stromingen waar de stad een staalkaart van is. Het nieuwe winkelcentrum in Maaswijk is ook als een van de juweeltjes vermeld in het boek naast andere prachtige gebouwen in de stad.

Spijkenisse Plaquettestad

Tot september 2010 is Spijkenisse plaquettestad van Nederland, als opvolger van Rotterdam. De architectuurplaquette is een idee van NAi, het Nederlands Architectuur instituut. Als een gebouw in aanbouw is, staat er altijd een bord bij de bouw waarop de aannemer, architect en opdrachtgever vermeld staan. Na voltooiing van het gebouw verdwijnt dit bord en blijft het gebouw’anoniem’ achter. Om dat te voorkomen is de architectuurplaquette bedacht. Daarop staan de opdrachtgever, de architect, de bouwer, de bouwperiode en de naam van het gebouw vermeld. De plaquette wordt aan de gevel van het gebouw bevestigd. Het NAi hoopt met dit initiatief de interesse in de architectuur en de betrokkenheid bij onze bebouwde omgeving te stimuleren

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl