Arrestaties tijdens Kalknacht Brielle

kalknachtDe politie heeft in Brielle negentien mensen aangehouden tijdens de traditionale Kalknacht. Elk jaar voorafgaand aan 1 april bekladden jongeren met kalk huizen en ramen.

In de dorpen Vierpolders en Zwartewaal bleef het best rustig, zegt een woordvoerder van de politie.

Maar in het centrum van Brielle waren de kalkers erg actief.

Gerdurende de nacht moesten diverse objecten het ontgelden, waaronder het Stadskantoor en woningen. Die werden onder andere bekogeld met zogenaamde kalkballonnen.
Maar buiten het kalken werden er ook nog bekeuringen uitgereikt voor het rijden onder invloed, openbare dronkenschap, en het afsteken van vuurwerk.

Bij één incident raakte een politieman gewond. Toen agenten wilden optreden bij een groepje dat vuurwerk wilde afsteken ontstond er een handgemeen. Een agent kreeg een klap in zijn gezicht en hij raakte daarbij licht gewond. Drie mannen werden aangehouden en later in de nacht ook nog een vrouw. De recherche onderzoekt wat de rol van de vier is geweest bij de mishandeling.

In totaal zijn er 19 aanhoudingen verricht en is er 6 keer bekeurd voor wildplassen.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl