ATB-parcours Oostvoorne officieel geopend

atb2Vrijdag 11 december jl. was het dan eindelijk zover. Het ATB-parcours rondom het Oostvoornse Meer werd geopend.

Het parcours grenst aan de Rotterdamse haven & industrie en is een sportieve aanwinst voor de regio.

Na jaren gefietst te hebben op paden die daar eigenlijk niet voor bestemd waren, kan er nu eindelijk gebruik gemaakt worden van een prachtig parcours.

Het parcours is uitsluitend voor mountainbikers in het leven geroepen. Vrijwel het gehele parcours bestaat uit singletracks, de totale lengte van de route is circa 12 km.

Het burgerinitiatief voor de aanleg van het ATB-parcours werd in maart 2006 ingediend door Robin Wagner en Rob van Beek. Samenwerking met de gemeente Rotterdam, gemeente Westvoorne en de sponsors (o.a. verschillende bedrijven uit de haven & industrie) heeft tot realisatie van dit unieke project geleid. Het is het eerste burgerinitiatief dat de gemeente Westvoorne heeft opgepakt en samen met de burgers heeft uitgevoerd.

Er is 3,5 jaar aan voorbereiding vooraf gegaan, de uitvoering heeft 3 maanden in beslag genomen.

Het parcours werd om 13:30 uur door wethouder Ies Klok van de gemeente Westvoorne in paviljoen De Duinrand geopend. Dit onder toeziend oog van mountainbike-icoon Bart Brentjes (voormalig Olympisch kampioen mountainbike). Bart Brentjes was voor deze gelegenheid uitgenodigd om de spiksplinternieuwe route te verkennen.

Na geproost te hebben op de nieuwe aanwinst, werden de mountainbikes erbij gepakt. Voor de mensen die geen fiets hadden meegenomen stond er een leenfiets met helm gereed.

Nu was het tijd om o.l.v. Bart Brentjes een gedeelte van de route te verkennen. Er werd gekozen voor een attractief stukje door de bossen waarna er met een hapje en drankje werd afgesloten bij hotel ‘t Wapen van Marion.

Vanaf dit moment zat de officiële opening erop. Het was 15:00 uur en enthousiaste mountainbikers maakten zich klaar om de complete route te fietsen met Bart Brentjes. Voor deze gelegenheid gaf de topsportman een clinic aan de lokale bikers. Bart deelde technische tips & trucs, maar hield vooral het tempo hoog! Brentjes liet weten aangenaam verrast te zijn over het parcours en was vol lof over de gerealiseerde route. En tsja… als Bart Brentjes het zegt. Het is duidelijk: het ATB-parcours is iets om trots op te zijn! Na de route compleet uitgereden te hebben, was er de mogelijkheid om de fietsen af te spuiten en vervolgde een ieder zijn weg.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl