Badkuip met “iets” in zaak Farida Zargar (update)

zaak-farida112Het onderzoek in de zaak Farida Zargar kan nog wel eens een aantal uren duren. Maar of zij daadwerkelijk gevonden is?

Duidelijk is wel dat rond 2 uur vanmiddag een badkuip onder het schuurtje achter de woning van de verdachte is gehaald. Gelijk daarna is alle aanwezige pers verzocht flinke afstand te nemen.

Enige tijd daarna arriveerde er nog meer onderzoekers van het Nederlands Forensisch Instituut en Forensische Opsporing. Onduidelijk blijft echter of het “iets” het stoffelijk overschot betreft van Farida Zargar.

Inmiddels is het druk geworden op straat, de aanwezige pers interviewt omstanders en probeert meer informatie te verkrijgen. De afzetting rondom het terrein werd stapsgewijs uitgebreid. Er staat nog geen persconferentie gepland.

Update: Zojuist is het onderzoek afgerond. Onduidelijk is wat het onderzoek vandaag heeft opgeleverd. Alles wat er opgegraven is, is door het onderzoeksteam meegenomen. In de grond onder de schuur achter de woning in de Venusstraat in Spijkenisse is een voorwerp gevonden dat volgens het Openbaar Ministerie van belang kan zijn in het onderzoek naar de verdwijning van Farida Zargar.

Wat het voorwerp is wil het OM in het belang van het onderzoek niet zeggen. Het voorwerp is naar het Nederlands Forensisch Instituut gebracht voor nader onderzoek.

MG233633MG233637MG233643

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl