Bank van Torbay vernieuwd

Op donderdag 16 juli 2009 is het ‘zitvlak’van de Bank van Torbay tegenover het politiebureau op het plein van het winkelcentrum de Struytse Hoeck geheel vernieuwd.

Medewerkers van Segno d’Arte, het bedrijf dat voor de gemeente Hellevoetsluis het onderhoud van de kunstwerken in de openbare ruimte verzorgt, zijn de hele dag bezig geweest met het monteren van het vernieuwde ‘zitvlak’ van de bank van Torbay.

De Bank van Torbay is een kleurrijk kunstwerk waarmee de gemeente de banden met de zustergemeente Torbay onderstreept. Het kunstwerk werd in 1995 gemaakt door de Haagse kunstenaar Donald Duk.

Het houten zitvlak was na jaren toe aan vernieuwing. De gemeente heeft gekozen voor een milieuvriendelijke en duurzame oplossing door het zitgedeelte uit te voeren in gerecycled teak dat niet geschilderd behoeft te worden en waar dus geen milieubelastende laksoorten voor gebruikt hoeven te worden.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl