Beelden en schilderijen in Kunstwerk

kunstwerk-van-dijkIn de komende twee weken, van 14 tot en met 25 april, staan er weer twee nieuwe kunstenaars in het atelier Kunstwerk Westvoorne aan de Hoflaan.

Kunstschilder en tekenaar Ger van Dijk uit Burgh Haamstede en Joyce Doedens-Ledoux, beeldhouwer te Oostvoorne, combineren hun werk in een gemeenschappelijke expositie.
Ger van Dijk volgde opleidingen aan de Grafische School, Academie voor Beeldende Kunsten en de Vrije Academie, alle in Rotterdam.
Hij werkt met verschillende technieken en materialen, maar de liefde voor het tekenen met pen en potlood is altijd, tot op de dag van vandaag, de overduidelijke rode draad gebleven.

Meestal werkt hij buiten op locatie, zich afsluitend van alles rondom, om te zoeken naar lijnen, het bijzondere, diepte. Bijna alles leent zich hiervoor: gebouwen, landschappen, schepen, enz. Ook bij tekenen van portret of model wordt geprobeerd weer te geven wat het eigene is van een mens of dier.
Ger van Dijk exposeerde eerder in Rotterdam, Burgh, Zierikzee en Middelburg en in Frankrijk in Cajarc, Tarbes, Gramat en Lacapelle Marival. Hij is lid van het Zeeuws Model Collectief.

Joyce Doedens-Ledoux uit Oostvoorne heeft zich sinds vijf jaar toegelegd op beeldhouwen.
Door een toevalligheid kwam zij in aanraking met de cursus Vormen in steen van Nell Boerma bij Stichting het Dorpshuis en vanaf dat moment heeft steen haar niet meer losgelaten. Inmiddels heeft zij diverse workshops beeldhouwen gevolgd en door experimenteren en zoeken naar de juiste vorm heeft zij een heel eigen stijl ontwikkeld.
Als enthousiaste amateurkunstenaar was zij vorig jaar deelnemer aan de landelijke tentoonstelling Het Vierkante Ei, een grote expositie en wedstrijd voor amateurkunstenaars, waar duizenden inschrijvingen voor waren. Zij exposeerde al eerder in Kunstwerk en deed mee aan exposities in Brielle en Hellevoetsluis.
Beide kunstenaars zijn dagelijks in atelier Kunstwerk aanwezig. De expositie is geopend van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Atelier Kunstwerk Westvoorne is gevestigd aan de Hoflaan 7 te Oostvoorne.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl