Bernisse lacht andere gemeenten uit na forse stijging

websites-gemeentenDe website van de gemeente Bernisse scoort goed bij “Overheid.nl Monitor”. Bernisse is één van de grote stijgers in 2009 en staat nu in de top 100 van de beste gemeentelijke websites.

Het programma Overheid heeft Antwoord © (onderdeel van stichting ICTU) heeft in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties onderzocht welke overheidsorganisaties het beste scoren op het gebied van elektronische dienstverlening.

Onder de naam “Overheid.nl Monitor” worden de ontwikkelingen in kaart gebracht op het terrein van de elektronische overheid. De Overheid.nl Monitor vergelijkt websites van overheidsorganisaties met elkaar op basis van een vragenlijst en maakt op basis van deze vergelijking een ranglijst op.

Bernisse behoort tot één van de grote stijgers in 2009. Zij stijgt maar liefst 190 plaatsen en gaat van plek 286 naar plaats 96. Daarmee neemt zij een grote voorsprong op haar buurtgemeenten Spijkenisse (156), Brielle (184), Hellevoetsluis (319), Westvoorne (189) en Rozenburg (428).

De gehele ranglijst is te vinden op monitor.overheid.nl.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl