Betrapt op spuiten graffiti

wc-groenewoudEen oplettende burger heeft gisteravond, maandag 22 maart, in de Hazelaarstraat te Spijkenisse een 16-jarige jongen staande gehouden omdat hij graffiti aan het spuiten was op een muur in winkelcentrum Groenewoud.

De man zag dat drie jongens de muren aan het bekladden waren en kon één van hen in de kraag vatten. De andere twee wisten te ontkomen.

De gealarmeerde politie heeft de 16-jarige jongen van hem overgenomen en naar het politie-bureau gebracht. Uit dank voor zijn daadkrachtige optreden zal de oplettende burger later door de politie in het zonnetje worden gezet.

92 andere zaken

Op de muur van het winkelcentrum was een voor de politie herkenbare tag gespoten. Uit onderzoek in de graffitidatabase bleek dat de lettercombinatie van deze tag maar liefst 92 maal in aangiften van vernieling voor kwam. De opgepakte jongen wordt dan ook in verband gebracht met deze zaken.

De tag zal zo snel mogelijk verwijderd worden. De kosten die het herstellen van deze en eerdere vernielingen met zich mee brengen, worden op de veroorzaker verhaald. De politie is nog op zoek naar de andere twee jongens die bij de vernieling betrokken waren.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl