Betrokkenheid, een mooi goed. Voor weinigen?

betrokkenheidAls ik, uit ontspanning, de nieuwssite van vpinfo.nl bezoek, dan valt het mij op dat slechts een klein gezelschap zich virtueel inspant voor onze gemeenschap.

Tegelijkertijd besef ik, dat het aantal inwoners dat zich daadwerkelijk inzet voor een betere samenleving in Spijkenisse en daarbuiten vele malen groter is dan het aantal dat reageert op artikelen bij vpinfo.nl.

En dat vind ik zo ontzettend jammer. Hoe kunnen we inwoners toch bewegen om meer hun stem te laten horen?

Er gaat geen verjaardag voorbij of ik hoor ongenoegen over de wijze waarop onze samenleving is vormgegeven. Zijn wij, het Nederlandse volk, daadwerkelijk klagers? Hebben we het te goed? Zijn wij gemakkelijk? Zijn wij het vertrouwen verloren?

Je moet inderdaad wel een aanhouder zijn om je deel bij te dragen. En toch ben ik als doodgewone inwoonster van Spijkenisse niet ontevreden met het behaalde resultaat van het laten horen van mijn stem. Er is veel mogelijk. En er wordt geluisterd. Toegegeven, het gaat niet altijd zoals ik dat voor ogen heb. Terecht denk ik, want we zijn met velen. En dus evenzoveel inzichten. Hier win je wat en daar laat je wat.

Met andere woorden, ik ben het met veel beslissingen binnen onze gemeente oneens. En ook loop ik als inwoonster tegen zaken aan, waarvan ik denk dat ik in de maling wordt genomen. Over het algemeen vind ik toch ook dat er ergens een luisterend oor is. Dat het uiten van mijn mening wel degelijk bijdraagt tot een verschil. Misschien ook een idee om je stem te laten horen?

Angelique Bolk

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl