Bijeenkomst cultuur en historie in Spijkenisse

oude-keuken02Speciaal voor mensen die geïnteresseerd zijn in cultuur en historie organiseert de gemeente op dinsdag 16 maart samen met het Waterschap Zuid Hollandse Eilanden een bijeenkomst waarin twee onderwerpen aan de orde komen:

De renovatie van de groentewinkel van de dames Mak op de Voorstraat en cultuurhistorische elementen in de polders van Voorne Putten.

De bijeenkomst is van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Bibliotheek van Spijkenisse.

De restauratie van de groentewinkel van de dames Mak aan de Voorstraat is eind 2009 gestart. Met foto’s laat men zien hoe de winkel en het woongedeelte eruit zagen en hoe de werkzaamheden verlopen. Verder wordt gesproken over het opnieuw in gebruik nemen van de groentewinkel en de mogelijkheden van de woon-/slaapkamer als mini-museum. Voor het openstellen en organiseren van activiteiten hebben zich al enkele enthousiaste mensen gemeld. De gemeente is op zoek naar meer vrijwilligers. Deze avond is er de mogelijkheid om te komen kijken en mee te praten over de toekomst van dit bijzondere plekje in Spijkenisse.

Daarnaast heeft het Waterschap Hollandse Delta een atlas gemaakt met alle cultuurhistorische elementen in het buitengebied van Voorne Putten. Een voorbeeld van een cultuurhistorisch element is een waterdoorgang in een dijk, een zogeheten duiker, of een bomenrij in de polder waar ooit een dijk liep. Ook beschermende wallen, ooit gemaakt om water tegen te houden is zo’n element. Allen zijn gefotografeerd en nu samengebracht in een atlas. Deze atlas wordt gepresenteerd en overhandigd aan wethouder Hanneke Hamerslag.
Programma:
20.00 – 20.30 uur Inloop
20.30 – 21.00 uur Presentatie atlas van cultuurhistorische elementen in het buitengebied van Voorne Putten door Marcel Schildwacht, regio coördinator De Eilanden, Landschapsbeheer Zuid-Holland. Aanbieden aan wethouder Hanneke Hamerslag
21.00 uur pauze
21.15 – 21.45 uur presentatie renovatie groentewinkel Dames Mak
22.00 uur einde

{BANNER}

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl