Biketeam politie flink uitgebreid

biketeamHet biketeam van de politie Rotterdam Rijnmond, district De Eilanden is wegens succes uitgebreid met de komst van vijf nieuwe leden.

De nieuwe bikers vullen het bestaande biketeam aan wanneer het nodig is, zoals tijdens koopavonden en horecadiensten. Hiernaast zijn ze werkzaam binnen de wijkpolitie.

Het biketeam van district De Eilanden is in 2007 opgericht en bestaat uit zes fulltime bikers. Dit zijn politieagenten die hun werkzaamheden op een mountainbike uitvoeren. Bikers doen werkzaamheden binnen het gehele district op verzoek van de wijkteams en op de locaties waar dit gewenst is. Zij worden met name ingezet bij de aanpak van jeugd-, drugs en alcoholoverlast.

Bikers hebben veel voordelen, zo zijn ze snel en wendbaar en maken zij optimaal gebruik maken van hun zintuigen. Ze zien en horen meer dan agenten in een auto. Daarnaast zijn de bikers ook makkelijk aan te spreken door burgers.

De nieuwe leden van het biketeam werken hoofdzakelijk als wijkteammedewerker. Ze hebben veel kennis van het gebied waar ze werkzaam zijn en fietsen een aantal diensten per maand mee met een biker. De plaatselijke kennis van de wijkteammedewerker is voor de biker een groot voordeel. Daar tegenover staat de ervaring van de biker die voor de wijkteammedewerker weer leerzaam is.

De geselecteerde wijkteammedewerkers gaan natuurlijk niet zomaar de straat op. Ze volgen een speciale bike-opleiding van een week en krijgen hetzelfde uniform als de vaste bikers.

Op dinsdag 5 januari heeft de introductie van de nieuwe bikers plaatsgevonden. Hierbij waren verschillende chefs aanwezig en zijn door de bestaande bikers symbolisch mountainbikes overhandigd aan de nieuwe bikers. Districtschef Manuel Mulder noemt het werk van de bikers “fantastisch” en kenmerkt hun aanpak als doortastend en er zijn wanneer het nodig is. “Wellicht is een AED op de fiets een optie voor de toekomst, want leden van het biketeam zijn er altijd als de kippen bij!” aldus Manuel Mulder.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl