Bizarre situatie in de nacht

politie02Twaalf verdachten in leeftijd varierend tussen de 18 en 24 jaar zijn zondagochtend vroeg aangehouden voor ontvoering, mishandeling en beroving.

Rond half zes zondagmorgen meldden twee jongens van 18 jaar oud, afkomstig uit Hellevoetsluis en Heenvliet dat zij het slachtoffer waren van een beroving.

Het tweetal meldde zich bij het politiebureau in Rozenburg. Kort ervoor waren zij op het Schepenpad uit de nachtbus in Spijkenisse gestapt. Op dat moment werden zij omsingeld door 3 auto’s met inzittenden. Het tweetal werd vervolgens mishandeld en gedwongen mee te rijden. De rit eindigde in Rozenburg waar zij onder dwang geld moesten pinnen. Dit mislukte. Hierop werd nog een mobiele telefoon van één van de slachtoffers weggenomen, waarna de verdachten vertrokken.

Direct werd door de politie een bericht voor alle wagens verspreid. Rond half acht werden de drie auto’s met inzittenden aangetroffen op de A20. De 12 inzittenden, afkomstig uit Montfoort, Gouda, Benschop,
Woerden, Amersfoort en Huizen zijn aangehouden. Dit waren zeven mannen en 5 vrouwen.

De vijf vrouwelijke verdachten zijn na verhoor heengezonden. De zeven mannen zijn in verzekering gesteld.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl