Bobo’s in het wild: Voorleespapa

voorleespapaHij had er zin in, geen saaie raadsstukken, geen gezeur over voetbalclubs, even geen gedoe over zijn partij.

Zijn publiek was vandaag ook zo jong, die mogen nog niet eens stemmen. Wethouder en lijsttrekker van de ONS Gert-Jan ’t Hart las vandaag voor uit Wiebelbillenboogie van Guido van Genechten.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen verzorgt Tijdelijke Bibliotheek ‘De Proeftuin’ twee voorstellingen naar aanleiding van het prentenboek Raf. De voorstelling gaat over Benjamin en zijn knuffel Raf. Op een dag is Raf verdwenen en Benjamin mist hem heel erg. Gelukkig ligt er de volgende dag een kaart in de brievenbus. Raf is gevonden en maakt een reis door Afrika. De dagen daarna komen er nog meer kaarten, zal Raf ooit thuiskomen? Het prentenboek is geschreven door Anke de Vries en geïllustreerd door Charlotte Dematons. De voorstelling is voor kinderen van 3 jaar tot en met 6 jaar. Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekspijkenisse.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek.

Datum: zondag 24 en 31 januari 2010 Aanvang: 10.30 uur Eindtijd: ± 11.00 uur Toegang: € 2,50/ouders gratis

De Nationale Voorleesdagen zijn er speciaal voor baby’s, peuters en kleuters. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Voorlezen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt ze heel veel plezier! Zo worden kleintjes grote lezers.

Voorleespapa

©Foto’s: Cok de Coninck

 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl