Boekenberg bijna Beste Bibliotheek van Nederland

boekenbergBibliotheekblad, het vakblad voor de Openbare Bibliotheeksector, heeft de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA) verkozen tot Beste Bibliotheek van Nederland 2012.

De bibliotheek werd geselecteerd uit een deelnemersveld van twaalf genomineerden (één per provincie). De Boekenberg uit Spijkenisse werd tweede.

Tijdens een feestelijk evenement in het Beatrix Theater te Utrecht is de NBD Biblion Award aan de OBA uitgereikt door Ronald Giphart, voorzitter van de onafhankelijke jury. Het jaarlijkse evenement stond dit keer in het teken van duurzaamheid.

De runner-up, Boekenberg Spijkenisse, wordt gekenschetst als fenomenaal ontworpen en gezichtsbepalende nieuwe bibliotheek, een werkelijk schitterend gebouw midden in de samenleving.. Renate Broekmeulen van De Boekenberg is daarom erg blij met de tweede plaats. De bibliotheek zit in een opvallend glazen gebouw in het centrum van Spijkenisse. De boeken zijn van buitenaf te zien.

De Beste Bibliotheek van Nederland staat in Amsterdam, omdat deze instelling – aldus de jury – van internationale allure is. Alle aspecten van goed bibliotheekvakmanschap zijn te vinden in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. ‘Een prachtig gebouw op een prachtige plek, met een bruisende en inspirerende sfeer, iconisch, kortom: een voorbeeldige inspiratiebron.’

Maandenlang zijn genomineerde bibliotheken bezocht door mysteryguests die de collectie, de service en het gebouw hebben beoordeeld. De prijs wordt uitgegeven door het Bibliotheekblad.

beste bibliotheek

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl