Boekje Architectuur Fietsroute overhandigd aan het NAI

nai01Wethouder Christel Mourik reikte woensdag 7 juli om 11.00 uur op het stadhuis het boekje Architectuur Fietsroute door Spijkenisse uit aan het NAI. Een vertegenwoordiger van het NAI kwam hiervoor speciaal naar Spijkenisse.

Het splinternieuwe boekje bevat de prachtige fietsroute met kaart die men langs een aantal objecten en projecten voert die de geschiedenis van de bouw in deze schitterende stad, Spijkenisse, illustreren.

De veelzijdige bouwgeschiedenis van de stad is vaak af te lezen aan voorbeelden van architectuur. Die voorbeelden zijn er in Spijkenisse te over. Het is daarom de moeite waard om vanuit die invalshoek eens in de stad rond te kijken. En hoe kun je dat beter doen dan op de fiets?

Bij de projecten en objecten die men op de route passeert, wordt in het kort gewezen op enkele kenmerkende bijzonderheden. Al fietsend maakt men niet alleen kennis met allerlei aspecten van architectuur in de stad, maar ook met plekjes waar men normaal gesproken niet zo snel komt. Spijkenisse heeft wellicht meer van dit soort plekjes dan u tot nu toe gedacht had. Spijkenisse is meer dan de moeite waard om op deze manier bekeken te worden!

Plaquettestad

Sinds juni 2009 is Spijkenisse plaquettestad. Het idee plaquettestad is afkomstig van het Nederlands Architectuur Instituut (NAI). Daarbij is het de bedoeling bepaalde in het oog springende gebouwen van een plaquette te voorzien, met daarop bijzonderheden zoals architect, opdrachtgever, bouwjaar, etc. Naar aanleiding hiervan is daarnaast het idee ontstaan een fietsroute te ontwikkelen die langs een groot aantal gebouwen met plaquettes voert. Een aantal gebouwen die vermeld staan in het boekje zijn inmiddels voorzien van een plaquette. De overige gebouwen ontvangen in september een plaquette.

De boekjes zijn gratis af te halen bij restaurant Maxima Dos in het centrum van Spijkenisse. Daar is ook het begin en einde van de route. Verder zijn de boekjes vanaf woensdag te verkrijgen in het stadhuis, bij het Milieuhuis en bij de bibliotheek.

De uitgave van dit boekje sluit perfect aan bij alle andere fietsevenementen die dit jaar al hebben plaatsgevonden in de stad, geeft de inwoners (bestaande en nieuwe) een unieke kans hun stad beter en eens met andere ogen te bekijken en is uiteraard ook geschikt voor de toeristen die Spijkenisse hoopt aan te trekken.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl