Bouw atletiekhal kost inwoners 1 miljoen euro

sportsubsidieDe bouw van een atletiekhal in Oostbroek kost de inwoners 1 miljoen euro. Deze conclusie doen de fracties van Groen Links en Trots op Nederland na de raadsvergadering van afgelopen woensdag 30 juni.

Ondanks dat er tijdens de kadernota nog werd aangegeven dat Spijkenisse de komende jaren ruim 7 miljoen euro moet bezuinigen was daar tijdens de raadsvergadering niets van te merken.

Hoewel de bouw van een atletiekhal door beide fracties in crisistijd onnodig wordt geacht en deze niet eerder in planning stond, heeft het college onder leiding van “sportpartij” ONS toch besloten om deze hal te realiseren.

Door de brand in winkelcentrum Waterland en het verlies van de sporthal op deze locatie is er besloten om in Oostbroek een nieuwe hal te realiseren. Omdat ook een nieuwe accommodatie was toegezegd aan de korfbal- en de handbalvereniging, heeft het college besloten om deze zaken te combineren. Maar dat was niet voldoende, het college kwam met een nieuw voorstel, de realisatie van een atletiekhal erbij. Totale kosten: € 3,6 miljoen.

Groen Links reageert furieus: “Het college vraagt inwoners te bezuinigen, maar geeft zonder goede onderbouwing zomaar € 1,1 miljoen meer uit aan een sporthal”, reageert Anne Marie Koopman, namens deze partij. Chris Hottentot van Trots op Nederland vult haar aan: “Het college heeft € 2,2 miljoen ontvangen van de verzekering voor de herbouw van een sporthal. Met een paar ton erbij kan eventueel de accommodatie van de korfbal en de handbal worden gerealiseerd. Waarom moet er dan een atletiekhal worden gebouwd?”

Volgens berekeningen van de beide partijen kan het college de sporthal en de accommodaties voor ruim € 2,5 miljoen realiseren. Hiermee kan een moderne sporthal met accommodaties voor beide verenigingen worden gerealiseerd. “De besparing van € 1,1 miljoen kan dan worden gebruikt om de tekorten op te lossen”, stelt Hottentot van Trots. Koopman (GroenLinks): “Nu zullen de komende bezuinigingen wel weer op de inwoners worden afgewenteld.” Gezien de onnodig hoge kosten van dit voorstel hebben beide partijen tegen dit voorstel gestemd.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl