Bovengrondse containers verdwijnen uit straatbeeld

containers1De bovengrondse containers voor huishoudelijk afval worden vervangen door ondergrondse containers. Vrijdag 11 september werden enkele containers in de wijk Waterland vervangen.

Wethouder Beheer Openbare Ruimte Jan Willem Mijnans assisteerde bij het vervangen van een van de containers.

Door het besluit van het college van medio 2008 om te stoppen met de GFT-inzameling bij het merendeel van de gestapelde woningbouw kwam een aanzienlijk aantal ondergrondse containers beschikbaar. Een groot deel van deze containers worden nu opnieuw gebruikt op locaties waar op dit moment bovengrondse containers staan. De overige containers worden geplaatst bij scholen voor oud papierinzameling, voor het uitbreiden van milieueilanden en voor de inzameling van kunststof.

Het verplaatsen van de containers is aanzienlijk goedkoper dan het aanschaffen en plaatsen van nieuwe exemplaren. Doordat verschillende projecten gecombineerd worden en bestaand materiaal beschikbaar is kan het werk op een financieel aantrekkelijke wijze uitgevoerd worden.

containers2

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl