Brand bij de Marckenburgh

brandmarckenburg01Zojuist is er groot alarm geslagen naar aanleiding van een brandmelding in de Marckenburgh in Spijkenisse.

Bij deze melding zijn alle beschikbare ambulances in de regio opgeroepen zich te melden.

Inmiddels is bekend dat het gaat om een brand in de naastgelegen huisartsenpost aan het Gouden Regenplein. De brand woedt in het plafond van het gezondheidscentrum.

De brandweer probeert deze te isoleren zodat het niet overslaat naar de aanliggende gebouwen.

Alle bewoners van de naastgelegen Marckenburgh zijn naar een brandveilige zone, op de tiende etage, overgebracht. Het zou gaan om 104 aanwezige bewoners.

De gemeente is voor de zekerheid op zoek naar een eventuele opvanglocatie. de brandweer doet continue metingen en als de waarde gevaarlijke stoffen boven een bepaalde hoogte komt moeten de inwoners alsnog verder geëvacueerd worden. Voor als nog was daar geen sprake van. De ambulances blijven paraat staan om ze te vervoeren, aldus Remco Spaninxs, woordvoerder van de politie.

20:00 uur: Inmiddels zijn de bewoners weer terug gekeerd naar hun woningen. Zij worden wel geadviseerd hun woningen goed te ventileren. De brand zelf is inmiddels meester. Volgens de woordvoeder heeft het snelle ingrijpen van de brandweer geleid tot het zeer beperkt houden van de felle brand.

Duidelijk is wel dat het gebouw de komende tijd niet meer bruikbaar is. Bouw en woningtoezicht gaat het gebouw eerst onderzoeken. Binnenin het gebouw is de schade aanzienlijk. Waar de activiteiten van de verschillende zorginstellingen tijdelijk worden ondergebracht, is nog onduidelijk.

Kijk voor een videoverslag hier.

brandmarckenbrug18
brandmarckenbrug19brandmarckenbrug01brandmarckenbrug20brandmarckenbrug02brandmarckenbrug21brandmarckenbrug03brandmarckenbrug05brandmarckenbrug06brandmarckenbrug09brandmarckenbrug10brandmarckenbrug11brandmarckenbrug12brandmarckenbrug13brandmarckenbrug15brandmarckenbrug16brandmarckenbrug17

Foto’s: © VP Info / Madeleine / Erik Deutz / Cok De Coninck

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl