Brandstichter (17) blijft in voorarrest

brandDe jongen die wordt verdacht van diverse branden in Hekelingen, moet op 24 november voor de kinderrechter verschijnen.

Het gaat om een misdrijf dat de 17-jarige Timothy S. eerder in het arrondissement Breda heeft gepleegd.

Omdat hij minderjarig is, blijft onbekend waarvan de jonge Spijkenisser wordt verdacht. Timothy S. werd op dinsdag 2 november gearresteerd na een brand in zijn ouderlijk huis aan de Jan Hoogstadlaan in Hekelingen. Ook waren er diverse andere branden in het dorp geweest. Op aanwijzing van omwonenden werd S. aangehouden.

Het Rotterdamse Openbaar Ministerie kon hem een paar dagen later bij gebrek aan bewijs niet vasthouden. Op verzoek van justitie in Breda werd hij in verband met een eerder misdrijf niet vrijgelaten. Voor die zaak moet Timothy S. op 24 november voor de rechter verschijnen.

Hij blijft wel verdachte van de branden in Spijkenisse. Justitie heeft altijd gezegd dat mogelijk meerdere brandstichters in de gemeente actief zijn. Sinds de arrestatie van Timothy S. heeft de brandweer in Spijkenisse het een stuk rustiger gekregen. De afgelopen anderhalf jaar hadden in Spijkenisse 21 branden plaats.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl