Brede steun voor het Ruwaard van Putten Ziekenhuis

rvp-2012Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse is essentieel voor de gezondheidszorg op het eiland Voorne Putten. Dat stellen de burgemeesters van de vijf gemeenten op het eiland en de voorzitter van de deelgemeente Rozenburg.

“Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis is van groot belang voor de veiligheid en de gezondheid van de inwoners op Voorne Putten en omstreken”, stelt burgemeester Salet van Spijkenisse, mede namens de burgemeesters Van Heijningen (Hellevoetsluis), van Viegen (Brielle), De Jong (Westvoorne) en Bouvy (Bernisse) en deelgemeente voorzitter Blok-van Werkhoven (Rozenburg).

Ook huisartsen, zorgaanbieders en verloskundigen doen een dringend beroep op de Inspectie voor de Gezondheidszorg, zorgverzekeraars en andere betrokken partijen om de toekomst van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis veilig te stellen. De veiligheid van bijvoorbeeld zwangere vrouwen is in het geding, mocht de verloskundige ziekenhuisvoorziening op het eiland verdwijnen. Daarnaast vergrijst Voorne-Putten sneller dan de rest van Nederland. Ook voor ouderen is een ziekenhuis dicht bij huis essentieel.
Deze oproep wordt ook ondersteund door het Havenbedrijf Rotterdam, de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond en Deltalinqs, de belangenbehartiger van de werkgevers in de Rotterdamse haven.

Er is vertrouwen dat specialisten en bestuur van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis er alles aan doen om de veiligheid te waarborgen en het vertrouwen van het publiek terug te winnen. Mede gezien de verkeerscongesties in het gebied, zoals bijvoorbeeld de Spijkenisserbrug, is het van belang om een volwaardige ziekenhuisvoorziening op Voorne Putten te houden. Daarnaast werken er bijna 1.100 mensen in het Ruwaard.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis staat onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, nadat de afdeling cardiologie tijdelijk is gesloten.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl