Brielle doet mee met Nederland Schoon!

nederland-schoonDe gemeente Brielle besteedt in de week van 15 maart tot 19 maart extra aandacht aan het voorkomen van zwerfvuil en sluit hiervoor aan bij de landelijke actie Nederland Schoon. De buitengewone opsporingsambtenaren van de gemeente (de zgn. BOA’s) zullen gedurende de hele maand maart extra controles uitvoeren op het weggooien van zwerfvuil, waarbij vooral de routes rondom de scholen worden gecontroleerd. Indien de BOA’s zien dat iemand afval op de grond gooit, kan hiervoor een boete uitgeschreven worden.

Tijdens de week van Nederland Schoon gaat de Stichting Milieu Dichterbij in opdracht van de gemeente een les over afval geven op OBS ’t Want in Zwartewaal. Zij zullen de leerlingen uitleggen wat afval precies is en hoe zwerfvuil voorkomen kan worden. De BOA’s van de gemeente komen ook langs om te vertellen wat zij allemaal doen om er voor te zorgen dat er zo min mogelijk zwerfvuil op straat ligt. Vervolgens gaan de leerlingen van groep 3 en 4 gezamenlijk (rond 10.45 uur) het zwerfafval in de omgeving op ruimen.

Als we allemaal het afval netjes in de vuilnisbakken gooien en niet op de grond, kunnen we er samen voor zorgen dat de gemeente Brielle mooi en opgeruimd blijft!

{BANNER}

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl