Briels College op bezoek bij Vestingstedendagen in Ravenstein

bezoek-brielle-ravensteinOp Eerste Pinksterdag bezochten burgemeester Betty van Viegen, wethouders Klaas Schipper (monumentenzorg) en Dick Verbeek (toerisme en recreatie) tezamen met VVD-raadslid Peter Kroone de Vestingstedendagen in Ravenstein.

Het stadje werd omgetoverd in een echte historische sfeer.

Het stadscentrum was voor de gelegenheid autovrij en diverse oude ambachten maakten hun opwachting tijdens het Pinksterweekend. Ook deden verschillende historische theatergezelschappen hun best om het publiek te vermaken. Het college nam uiteraard een kijkje in de speciale stand van Brielle, waar het de hele dag door erg druk was.

In de uiterwaarden en op de plek waar ooit het kasteel van Ravenstein heeft gestaan, zorgden kampementen met schutterijen, gilden en historische showgroepen voor het ultieme ‘Vestingstedendagen-gevoel’. Op het kampement in de uiterwaarden vond dagelijks tenminste één belegering plaats met het nodige kanonnenvuur!

Zestien vestingsteden, waaronder Brielle en Hellevoetsluis, vormen samen de Vereniging Nederlandse Vestingsteden. Elk jaar presenteren deze steden zich tijdens een evenement in één van die vestingsteden. Dit jaar was dit, tijdens het Pinksterweekend, in Ravenstein.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl