Buitenruimte bij de Brasem krijgt flinke opknapbeurt

opknappen-brasemBinnenkort start de uitvoering van de Buurtaanpak in de Brasem.

In de afgelopen maanden heeft de gemeente Hellevoetsluis samen met een grote groep actieve bewoners, Maasdelta, politie, Stichting Push en ontwerpbureau Lindeloof een plan gemaakt om de buitenruimte in de Brasem te verbeteren.

Dit plan heeft de goedkeuring gekregen van het college van B&W. Op zaterdag 20 februari geeft wethouder Joosten het startschot voor de uitvoering van de werkzaamheden. Naar verwachting zullen de daadwerkelijke werkzaamheden half maart beginnen.

Het plan om de buitenruimte van de Brasem te verbeteren, behelst een groot aantal punten. De meeste daarvan richten zich op het verbeteren van de verkeerssituatie tijdens het halen en brengen van kinderen naar Kindercentrum Waterwiebels. Zo wordt de ingang van Kindercentrum Waterwiebels verplaatst, zodat ouders hun auto minder snel in het doodlopende gedeelte van de straat parkeren. Er komt een logische route voor automobilisten, er komen extra parkeerplaatsen en er worden voetpaden aangelegd voor de veiligheid van de kinderen. Ook gaan medewerkers van de Waterwiebels de bedrijfsauto’s op eigen terrein parkeren.

Het groen in de straat krijgt een flinke opknapbeurt: meer groen en meer kleur door het hele jaar heen, is de wens van de bewoners. Het straatmeubilair krijgt een eenduidige uitstraling en de twee speelplaatsjes aan de Brasem worden opgeknapt. Een leuk initiatief is dat bewoners een mozaïek gaan maken Waterwiebels.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl