Burendag in Spijkenisse-Schenkel

burendagDe landelijke burendag, ingesteld door het Oranjefonds, wordt dit jaar in de wijk Schenkel gehouden op het schoolplein van de Gelinckschool aan de Gouwestraat 13.

Wijkvereniging Maaswijk en Schenkel organiseert samen met de partners van de Burenhulpcentrale Spijkenisse een informatie- en speelmarkt van 16.00 – 18.00 uur.

Het afgelopen half jaar is er door de woningcorporaties De Leeuw van Putten, Maasdelta en Woonbron, de gemeentelijke vrijwilligerscentrale, SWO Spijkenisse en de Anbo Spijkenisse onderzocht of er in de wijk Schenkel behoefte is aan een Burenhulpcentrale. Een eenvoudige manier om uw buur te vinden voor bijvoorbeeld een boodschap of een huishoudelijk klusje.

Zonder wederzijdse verplichtingen, gewoon omdat het leuk is iets voor een ander te doen. Schenkel is de eerste wijk in Spijkenisse waar de burenhulpcentrale van start gaat en als blijkt dat deze in een behoefte voorziet, kunnen mogelijk ook andere wijken aansluiten.

Een kleine 200 Schenkelbewoners hebben al laten weten dat ze graag iets voor een ander willen doen en ook hebben buurtbewoners aangegeven graag een beroep te willen doen op de hulp van een buur.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl