Burenhulp brengt mensen naar het Winkelhart

nldoetDe Burenhulpcentrale doet op 20 maart mee aan NL Doet, voorheen bekend als Make A Difference Day (MADD).

Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt ondersteund door het Oranjefonds.

Naar verwachting steken zo’n 75.000 mensen in het hele land op 19 en 20 maart de handen uit de mouwen bij diverse organisaties en initiatieven.
De Burenhulpcentrale is een samenwerkingsverband van de wooncorporaties, De Leeuw van Putten, Maasdelta en Woonbron, SWO Spijkenisse, de Anbo en de vrijwilligerscentrale van de gemeente Spijkenisse om mensen dichter bij elkaar te brengen.

In de wijk Schenkel is in oktober 2009 een pilot opgestart waarbij tientallen inwoners zich al opgegeven hebben wel eens iets voor een buurtgenoot te willen doen. Dat varieert van een boodschapje meebrengen tot een schilderijtje ophangen of wel eens de hond uitlaten. De Burenhulpcentrale Spijkenisse wil graag iets terug doen voor de inwoners van de wijk de Schenkel en mensen een gratis busritje aanbieden naar het winkelhart van Spijkenisse en weer terug.

Daartoe rijden er op 20 maart een tweetal busjes door de Schenkel langs verschillende haltes. Beginpunt is de parkeerplaats Rio Grandestraat/Coloradostraat via een drietal haltes aan de Maasboulevard daarna de Amerstraat en Ahrstraat naar het centrum van Spijkenisse. De tijdelijke haltes zijn aangegeven die dag. Er rijden een groen en een rood busje. Elk half uur vanaf 10 uur tot 15.30 uur( laatste busje dat vertrekt vanaf het Centrum). De opstapplaats in het centrum is bij De Leeuw van Putten, Oostkade 16.

Voor informatie over de opstapplaatsen neemt u contact op met SWO (0181)695255, me-vrouw Lub of mevrouw Willigenhage.

{BANNER}

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl