Burenhulpcentrale Spijkenisse start op 15 oktober

bhcDe burenhulpcentrale Spijkenisse gaat van start met een pilot in de wijk Schenkel.

Op donderdag 15 oktober 2009 wordt om 11.00 uur door de partners van de burenhulpcentrale de samenwerkingsovereenkomst getekend in de burgerzaal van het gemeenthuis van Spijkenisse. De bijeenkomst duurt tot 12.00 uur.

Voor de partners van het initiatief voor de burenhulpcentrale, De Leeuw van Putten, Maasdelta, Woonbron, de Vrijwilligerscentrale van de gemeente Spijkenisse, SWO Spijkenisse en de Anbo Spijkenisse een feestelijk moment. Maar vooral voor de bewoners van de wijk Schenkel.

De Burenhulpcentrale Spijkenisse brengt buurtbewoners bij elkaar die even om het hand zitten als er iets nodig is. Een boodschapje, de hond uitlaten, een lampje indraaien of andere kleine eenmalige klusjes. Door een simpel telefoontje naar(0181) 72 81 06 brengt de medewerker van de burenhulpcentrale de hulpvragende buur en de helpende buurtbewoner in contact. Heeft diegene net even geen tijd, dan wordt er doorverbonden met de volgende buur, zodat de (gratis) hulp in ieder geval wordt geboden.

Aanmelden als vrijwilliger kan tot 15 oktober via de vrijwilligerscentrale (0181) 69 68 50. Vanaf 15 oktober via het nummer van de burenhulpcentrale Spijkenisse (0181) 72 81 06.

Wordt de burenhulpcentrale in de wijk Schenkel een succes dan wordt op termijn ook aan de inwoners van de andere wijken van Spijkenisse de mogelijkheid geboden om van de burenhulpcentrale gebruik te maken.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl