Brug wordt opgeknapt

hellevoethavenDe monumentale brug over de Haaven (de brug tussen de Oostzanddijk en de Westzanddijk in de Vesting) is niet meer in een hele goede staat. De brug heeft dan ook dringend onderhoud nodig.

Het onderhoud start medio oktober en zal tot medio april volgend jaar duren. In mei van dit jaar zijn er informatiebijeenkomsten gehouden voor inwoners en ondernemers van de vesting.

Tijdens die bijeenkomsten hebben ondernemers hun bezwaren geuit tegen een vaste noodbrug. De gemeente heeft geluisterd naar deze bezwaren en daarom toch gekozen voor een beweegbare noodvoorziening. Bij deze variant wordt gebruik gemaakt van de bestaande hoogwaterdeuren. In gesloten toestand kunnen voetgangers (en fietsers met de fiets aan de hand) naar de overkant van de Haaven en in geopende toestand kan het scheepvaartverkeer onbelemmerd de Haaven in en uit. Het gemotoriseerde verkeer zal omgeleid worden via de Amnesty Internationallaan en Zoomweg. De omleidingen zullen met borden worden aangegeven. Hulpverleningsvoertuigen kunnen zonodig gebruik maken van het fietspad rond het dok.

Hoewel er toch nog wel wat overlast zal zijn voor weggebruikers en schepen, wordt op deze wijze de overlast zoveel mogelijk beperkt. Het gemeentebestuur is trots op de renovatie van deze belangrijke monumentale verbinding in de vesting.

Voor vragen en/of suggesties kan gebruik gemaakt worden van een inloopavond op maandag 28 september van 19.30 tot 21.00 uur in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl