Dit project wordt uitgevoerd op CBS Merula in groep 7. De lunch wordt georganiseerd door een supermarkt in Heenvliet en bestaat uit Eerlijk en Puur producten.
Na de lunch gaan de leerlingen in de supermarkt op zoek naar duurzame producten, waar ze vandaan komen en hoe ze verpakt zijn. In de ochtend krijgen de leerlingen les over wat zij kunnen doen in hun eigen leefomgeving voor de natuur en het milieu.
Warme Truiendag is een initiatief van Het Klimaatverbond (Vereniging Klimaatverbond Nederland) en wordt jaarlijks op of rond 16 februari gehouden. Dat is de dag waarop in 2005 de Kyoto-overeenkomst in werking trad.
De bedoeling van het Kyoto protocol is om de uitstoot van broeikasgassen, die leiden tot klimaatverandering, wereldwijd te verminderen. De dag herinnert iedereen aan de afspraken van het verdrag: ook in Nederland moet de uitstoot van broeikasgassen verminderen.
In 2005 organiseerde de Vlaamse overheid de eerste Dikke-truiendag. In 2007 kreeg Nederland naar het voorbeeld van België een Warme Truiendag. Het Klimaatverbond in Nederland riep scholen, gemeenten en provincies op om deel te nemen aan de campagne. Vanaf 2008 zijn in Nederland en België de doelgroepen verbreed: iedereen, op school, op het werk en thuis kan deelnemen aan de Warme/ Dikke Truiendag.
Met het bezoek van burgemeester Bouvy-Koene onderstreept de gemeente Bernisse het belang dat gehecht wordt aan deze dag.
Stichting Milieu Dichterbij, die de dag organiseert en begeleidt, verzorgt voor de gemeente Bernisse, Brielle, Westvoorne en Rozenburg jaarlijks een aanbod van natuur- en milieu activiteiten in de vier gemeenten.