Buurtpreventie Spijkenisse

buurtpreventieGisteren mocht ik meelopen met de mensen van buurtpreventie. Wat een kanjers zijn dat zeg! Mensen die bereid zijn zich bij nacht en ontij in te zetten voor Spijkenisse en haar inwoners.

De ronde begon samen met Ton en Karin vanaf het Poorthuis in Karperveen.

Ik woon bij elkaar toch al zo’n 20 jaar in Waterland maar deze lokatie was mij onbekend. Een woning van de Woonbron omgetoverd tot een heus wijk Waterland kantoor. Hier heeft onder andere de bewonersgroep Waterland en buurtpreventie een plek om te overleggen en een bak koffie te drinken na de ronde.

Vanaf het Poorthuis is heel Waterland doorkruist en was er genoeg tijd om te leren wat de ervaringen van beide lopers zijn maar ook elkaar te leren kennen. Naast veiligheid bewaking dus ook gewoon sociaal erg leuk!

De avond verliep rustig zonder incidenten. Een enkele missende stoeptegel werd aangemeld als struikel gevaar en twee afvalbakken die brandgevaar zouden kunnen opleveren werden eveneens opgemerkt.

Voor mij was de avond zo’n succes dat ik heb toegezegd minimaal een keer per maand mee te lopen. Het zou goed zijn wanneer meer mensen dit voorbeeld volgen. Kom gewoon eens een keer meelopen om te zien dat het gewoon heel leuk en vooral nuttig is. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je erin wilt stoppen; ook een keer per 3 maanden is goed! Dus meld je aan via http://www.buurtpreventie.nu

Alexander Scheek

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl