C1000 Spijkenisse niet geopend

c1000-even-nietMet man en macht is er gewerkt de afgelopen maanden, zelfs in de weekenden en ’s nachts.

Vandaag had alles af moeten zijn en was het de bedoeling dat de C1000 in Waterland haar deuren voor het winkelend publiek zou openen.

Maar helaas, de brandweer had vanochtend nog een schouw en moest concluderen dat binnen in het pand en bij de bevoorrading nog niet alles is zoals de veiligheidseisen voorschrijven. Deze was dan ook genoodzaakt een negatief advies te geven, waardoor de gemeente niet anders kon dan de eigenaar van de C1000 mede te delen dat er vandaag niet geopend kon worden.

Voor iedereen; eigenaar van de C1000 en medewerkers, bewoners maar ook voor de overige ondernemers van winkelcentrum waterland een enorme teleurstelling. Telefonisch liet wethouder Cristel Mourik weten dat zij het betreurt dat het zo gelopen is, maar veiligheid gaat boven alles. En juist, wanneer je bedenkt dat het vorige pand bijna 2 jaar geleden ( oktober 2008) volledig door brand is verwoest, begrijp je dat brandveiligheid een cruciale rol speelt. Het gaat hier om de veiligheid van de klanten en het personeel, o.a. de vluchtroutes zijn nog niet helemaal zoals ze moeten zijn.

Het parkeerdek is ook een belangrijk onderdeel, als dat niet af is, veroorzaak je overlast in de wijk en wellicht gevaarlijke situaties omdat mensen toch snel hun auto ergens kwijt willen. Deze was vandaag echter wel bruikbaar geweest, ondanks dat er nog wel afgewerkt moet worden, maar dus geen belemmering voor de opening.

Bij de entree van de winkel stond heel de dag personeel klaar om de klanten op te vangen, die vandaag graag hun boodschappen daar gehaald hadden. Iedereen kreeg een doosje chocolade en een brief waarin excuus voor het niet open zijn. “Wij zullen binnenkort onze deuren wel voor u openen en dat zal heel Spijkenisse gaan weten. We hopen u volgende keer te verwelkomen IN onze winkel.”

Nog 7 weken en dan is het exact twee jaar geleden dat de C1000 noodgedwongen haar deuren moest sluiten, toen is er aan de omwonenden en ondernemers beloofd dat er binnen 2 jaar weer een C1000 zou zijn. Die belofte gaat gegarandeerd gehaald worden. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, kijkt u dan op: www.C1000.nl/spijkenisse

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl