Cardioloog weer aan het werk in het Ruwaard

rvp-2012Een van de vier geschorste cardiologen van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse mag weer gaan werken.

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) heeft besloten de schorsing op te heffen. Dat liet de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) woensdag weten.

Alle leden van de maatschap cardiologie van het ziekenhuis moesten in november hun werk neerleggen. De inspectie besloot dat na bestudering van een aantal patiëntendossiers in een onderzoek naar het grote aantal sterfgevallen op de afdeling cardiologie in 2010.

Cardioloog Raaj Sankatsing mag als eerste weer zorg verlenen. Hij sloot zich pas in 2011 aan bij de maatschap en had dus niets met de problemen van een jaar eerder te maken. Later deze week praat de leiding van het Ruwaard van Putten met de cardioloog over het hervatten van de werkzaamheden.

Mogelijk zijn in het ziekenhuis mensen overleden door fouten van cardiologen. Volgens de inspectie is de cardioloog die nu weer aan het werk mag wél voldoende in staat om verantwoorde zorg te leveren en is de patiëntveiligheid niet in gevaar als hij mensen behandelt.

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis staat zeker tot eind mei nog onder verscherpt toezicht van de inspectie.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl