CDA-ers naar Bernisse

gerkoopmansOp uitnodiging van de CDA-afdeling Bernisse brengen de CDA Tweede Kamerleden Ger Koopmans en Ad Koppejan op woensdag 26 mei een werkbezoek aan de gemeente Bernisse.

Het werkbezoek begint om 10.00 uur en eindigt rond 13.00 uur.

Ger Koopmans (nummer 11 op de kandidatenlijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen) is woordvoerder voor Verkeer & Waterstaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ad Koppejan (nummer 20 op de kandidatenlijst) is woordvoerder op het gebied van water, visserij en zeehavens en scheepvaart.

Dit bezoek staat in het teken van de actualiteit van de ontpoldering en het grote belang van een goede zoetwatervoorziening voor de agrarische sector, onderwerpen die juist nu in Bernisse spelen in het kader van Deltanatuur (polder Zuidoord) en het Kierbesluit (het door GS voorgestelde zoetwatertracé).Het CDA is tegenstander van ontpoldering voor louter natuurdoeleinden en wendt haar invloed aan op alle politieke nivo’s om dat voor elkaar te krijgen. Het werkbezoek past perfect in die aanpak. Ger Koopmans en Ad Koppejan zullen worden vergezeld door verschillende CDA-Statenleden, -bestuurders en –raadsleden uit Bernisse en omgeving.

Het gezelschap wordt om 10.00 uur in het gemeentehuis te Abbenbroek (Gemeenlandse Dijk Noord 26) welkom geheten door wethouder Just Riet van Bernisse. Daar vandaan wordt koers gezet naar Zuidland voor een korte wandeling (ca. 10.30 u) door het dorp en over de weekmarkt. Vanaf ong. 11.00 uur worden verschillende lokaties in het buitengebied bezocht en gesprekken gevoerd met belanghebbenden en bel;angstellende inwoners van Bernisse. De eerste stopplaats is de inlaatsluis van de Bernisse op het Spui. Volgende stopplaatsen zijn vervolgens polder Zuidoord, de Beninger Slikken en Oudenhoorn. Het bezoek eindigt rond 13.00 uur bij het gemeentehuis in Abbenbroek.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl