Chaos at Kevin in Spijkenisse

chaos2012Tja, de koek is op, maar als je dan een koekje aangeboden wordt wat te lekker is om te laten liggen, zijn we er gewoon. Chaos at Kevin, het feest van het jaar 2012 en dat gewoon in Spijkenisse!

Op 19 maart dacht de 23 jarige Kevin uit Spijkenisse makkelijk via twitter zijn vrienden uit te kunnen nodigen voor een feestje bij hem thuis en tweette het volgende: “iedereen die dit leest is uitgenodigd za 12 mei op me party in Spijkenisse. Neem booze en vrienden mee!!” Hij had voor het gemak ook zijn adres en huisnummer genoemd; Kikkerveen. Zijn tweet werd door POWNED geretweet met als gevolg dat duizenden mensen op zijn feestje willen komen.

De hashtag #chaosatkevin werd die dag trending topic, een facebookpagina ging de lucht in, de website chaosatkevin was een feit en intussen kun je ook al t-shirts met chaosatkevin opdruk bestellen.

De radiozender EclecticRadio zag haar kans schoon en wil er alles aan doen om op 12 mei een echt knalfeest te gaan geven in Spijkenisse. Iedereen begrijpt wel dat 10.000 mensen in een straatje in de wijk Waterland niet gaat passen, dus word er naarstig gezocht en overleg gepleegd met de gemeente om te zoeken naar een alternatieve locatie.

Dat een oproepje als deze op social media behoorlijk uit de hand kan lopen, is vorig jaar al bewezen in Duitsland toen de destijds 15 jarige Tessa mensen via Facebook opriep om haar 16e verjaardag te komen vieren. Op dit moment draait de film Project X in de bioscopen waarin een jongen een feestje geeft als zijn ouders niet thuis zijn, wat behoorlijk uit de hand loopt. Een hype onder jongeren dus de kans is erg groot dat duizenden jongeren 12 mei al in de agenda hebben staan om te gaan feesten in Spijkenisse.

We gaan het meemaken! Is dit het moment dat Spijkenisse voorgoed van het imago “slaapstad” afkomt?

Interview met Kevin en zijn ouders op radio Rijnmond, vind je hier.

Wil je op de hoogte blijven? Volg dan @chaosatkevin en @eclecticradio op twitter en hou de website eclecticradio.nl in de gaten.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl